Behatolás értesítés kamera oldalról kizárólag Riasztó rendszer élesített állapotában.

 

Az a feladat, hogy a kamera által észlelt riasztásokról, többek között vonalátlépés, területre behatolás észlelése stb. az ügyfél csak akkor kapjon értesítést, ha nem tartózkodik otthon, azaz beélesítette a riasztóját.

Ehhez a feladathoz egy Alarm bemenettel rendelkező rögzítőt kell választani

Pl. DS-7604NXI-K1/Alarm4+1. Firmware verzió: V4.75.000 build 230620

Helyi felületen: válassza a Beállítások → Esemény → Normál esemény → Alarm be menüpontot. Válassza a „One-Key Disarming” Egy gombos hatástalanítás menüpontot.

(Fontos V4.74.000 vagy régebbi Firmware esetén webes felületen nem elérhető ez a menüpont csak helyi felületen.)

Webes felületen:

 

Ez a kapcsoló (Hatástalanít = Disarming = One-Key Disarming) kizárólag az NVR eseményeinél beállítható "Összekapcsolási műveletek" időszakos tiltására szolgál. Az eseményeket nem tiltja! Természetesen a behatolásjelzés, mint esemény megtörténik, a rendszer naplózza azt, de kapcsolt művelet nem történik meg.

Csak az 1-es riasztás bemeneten érhető el ez a funkció. A Kontakt állását NO Kell állítani.

Amint a IN1 bemenetre, azaz az 1-e sorkapocsra, és az GND 5-ös sorkapocsra rövidzár érkezik az összekapcsolási műveletek tiltásra kerülnek.

Egy példa a Kamera oldalon beállított Behatolásjelzésre, ahol kiválasztható személy és jármű észlelése. Lehetőség van Rögzítő oldali behatolásjelzésre is. Természetesen több megoldás is létezik pl. vonalátlépés észlelés, belépés régióba stb.

 

 

A „hatástalanítás” lényege, hogy egy külső kapcsolással az NVR, 6 különféle funkcióját le tudjuk tiltani amíg az IN1-es riasztásbemenet rövidzárban van. Amint megszűnik a rövidzár, onnantól kezdve újra kapjuk az értesítéseket Pl. Push üzenet a Hik-connect -ről, e-mail értesítéseke, vagy hangos riasztást. Ezt a kontaktust végre tudjuk hajtani riasztóberendezéssel is.

Egy Példa Satel Integra Riasztó kimenetének a felhasználásával.

 

 

Az 5-ös kimenetet kimenet funkciója: 21 Élesített állapot, a polaritásban nem marad az X, tehát akkor ad ki kontaktot, amikor hatástalanított állapotban van a riasztó. Így hatástalanított állapotban nem engedi, hogy a rögzítő értesítéseket küldjön nekünk.  

A rögzítő riasztás kimenetéről OUT 1A, 1B (7. és 8. sorkapocs) a Riasztó berendezés bemenetére egy kontaktot lehetne küldeni, és ekkor egy valódi riasztást lehetne generálni a riasztó berendezésen is. Ez az esemény hatására meg lehetne szólaltatnia szirénát, vagy esetleg át lehetne jeleztetni a járőrszolgálat részére.

A célunkat elértük, csak akkor kapunk értesítést a Rögzítőnk felől, ha a riasztó rendszerünket élesítettük. Amikor otthon tartózkodunk és a riasztó hatástalanítva van, nem zavarnak a fölösleges üzenetek.