Tudástár - Hikvision Kamera WEBkameraként való használata

Hikvision Kamera WEBkameraként való használata

Hogyan lehet egy Hikvision kamerát webkameraként használni

1.         RTSP string


A kamera használatához szükségünk lesz a következőkre:
  • kamera RTSP stringjére.
  • OBS 25.0.8 vagy újabb verzó
  • VLC 3.0.8 vagy újabb verzó
Az összes programot a hivatalos oldalakról le tudjuk tölteni.
A Hikvision kamerák elérése amit itt használnunk kell: (másik elérési string nem lesz jó, a felhasználó név jelszót tartalmaznia kell a stringnek)
rtsp://FELHASZNÁLÓ:JELSZÓ@10.0.4.3:554/h.264/ch1/main/av_stream.

Az ellenőrzést VLC-n keresztül könnyen megtudjuk tenni. A menete a következő:
A szoftverbe lépve a Média > Hálózati műsor megnyitása opciót megnyitva a felugró ablakban kell megadni a teljes stringet. Hikvision esetén ez rtsp://IPCIM:554/h.264/ch1/main/av_stream vagy rtsp://FELHASZNÁLÓ:JELSZÓ@10.0.4.3:554/h.264/ch1/main/av_stream. Az első string esetén egy felugró ablakban meg kell adni a felhasználónevet és a hozzátartozó jelszót.

Image Placeholder
Image Placeholder

·       Ha a VLC szoftverben megjelenik a kamera képe, akkor az elérésünk működni fog.

2.         OBS beállítása               

 
Miután telepítettük az OBS programot. Elindítva meg kell határoznunk a videó forrásunkat. Ezt a források „+”-jelre kattintva a Médiaforrást kell kiválasztani. Majd a helyi fájl pipát kivéve a bementhez írni a kamera RTSP elérését.
Miután ezt beállítottuk az OBS újra indításával láthatjuk a kamera képünket. Miután bejött a képünk láthatjuk, hogy az OSD menünk rajta van a képen ezt a kamera webes felületén érdemes levenni.
Image PlaceholderImage Placeholder
 
 
A virtual cam kiegészítő plugin a következő helyről letölthető:
https://obsproject.com/forum/resources/obs-virtualcam.539/  oldal jobb oldalán a go to downloadra kattintva le is tudjuk szedni.
Image Placeholder
 
Miután letöltöttük ugyan abba a mappába kell telepíteni, mint az OBS-t majd meghatározni hány virtuális kamerát szeretnénk telepíteni. Elég szerintem 1 telepítése. A forrást, hogy mit használjon az OBS bármikor változtathatjuk.
 
Image Placeholder
 
Miután a telepítés befejeződött, engedélyeznünk kell az eszközöknél a virtuális kamerát. Érdemes AutoStartot bekapcsolni, hogy az OBS elindulásával a szolgáltatás is elinduljon.

Image PlaceholderImage Placeholder
 
Ezekután újra kell indítani a számítógépet és akkor tudjuk használni a virtuális kameránkat.
Az átjátszás miatt van némi késés a Buffered Frames alapból 3-ra van állítva, ha ezt lejjebb vesszük feltűnő javulást nem fogunk tapasztalni, sajnos.

 

3.        Használat     


Miután a számítógépünk újra indult, az OBS elindítva már használhatjuk is annak a kamera képét. Mindig az adott program beállításánál meg kell határoznunk, hogy az OBS kameráját használja az eszközünk. Lentebb például a meets beállításánal
Image Placeholder