2022.február 22-én megszűnik a Hikvision Hik-online HiDDNS szolgáltatása és az iVMS-4500 mobil applikáció

Az elmúlt évben a Hikvision előzetesen bejelentette, hogy a Hik-online DDNS (HiDDNS) szolgáltatás meg fog szűnni, de akkor még ennek nem volt pontos időpontja. Nemrég kaptuk az információt, hogy a 2017 óta nem támogatott szolgáltatás 2022.02.22-én végleg megszüntetésre kerül.A Hikvision az új, felhőalapú Hik-Connect szolgáltatás használatát ajánlja, mely ötvözi a korábbi DDNS szolgáltatást a push értesítési rendszerrel. Továbbá telepítői oldalról kiegészíthető a Hik-ProConnect felhőalapú szolgáltatással az eszközök karbantartásának és távoli vezérlésének biztosítása érdekében.

A még Hik-online DDNS szolgáltatást alkalmazó felhasználók eszközeinél egy másik távoli elérés-megoldás választását javasoljuk:
  1. Firmware-frissítéssel vagy eszközcserével átállás a Hik-Connect szolgáltatásra
  2. Másik ingyenes vagy fizetős DDNS szolgáltatás használata (pl.: No-IP, Dyn)

A Hikvision applikációk hatékonyabb fejlesztésének érdekében megszűnik a jövőben az iVMS-4500 mobil applikáció Android és iOS alapú telefonokon is és törlésre kerül az applikációs boltokból.

A mobil applikációk tekintetében mindig a Hik-Connect-et javasoljuk használatra, mert ez kapja meg mindig a legfrissebb hibajavításokat és fejlesztéseket.

A Hik-Connect alkalmazás továbbra se elérhető a Google Play Store-ból Android operációs rendszerű telefonokra, de letölthető a Letöltések oldalunkról és a Hikvision APP Store-jából is.