Tudástár - AxPro termékbemutatás és teszt

AxPro termékbemutatás és teszt


AxPro eszközök termékbemutatása

1.         Teszt eszközök 

A második generációs Hikvision vezetéknélküli riasztója újabb néven AxPro lett tesztelve a teszt idején elérhető kiegészítőkkel.

 • DS-PWA96-M-WE ez a nagy központ firmware: v1.2.0 build 200807
 • DS-PKF1-WE távirányító
 • DS-PDP15P-EG2-WE mozgásérzékelő
 • DS-PDMC-EG2-WE nyitásérzékelő
 • DS-PK1-E-WE vezeték nélküli kezelő
 • DS-PS1-E-WE kültéri hangjelző
 • DS-PS1-I-WE beltéri hangjelző
Első tapasztalatok
 Az eszközt beállítani mind webes felületen mind applikációból lehetséges, viszont fiókba felvéve az eszközhöz a webes felületen HC fiók adatokkal tudunk belépni.

Például:

felhasználónév:Hik-Connect fiók user neve

Jelszó:Ua., mint a Hik-Connect jelszavunk

 Aktiválni, akár mobil applikációból lehet, itt rögtön rá tudunk csatlakozni a wifi hálózatra is vagy amennyiben Lanon keresztül csatlakozunk a hálózathoz rögtön fel tudjuk venni Hik-Connect-be.

 • megjegyzés: ebben a verzióban még jelszómódosítást nem lehetséges SADP segítségével, így a központot le kell resetelni, amennyiben erre szükség lenne. Ezt a panelt kinyitva a reset gomb segítségével tudjuk.
Gyári alaphelyzetbe visszaállítás
 1. Kapcsoljuk OFF állásba a központot
 2. Nyomjuk le a reset gombot és tartsuk úgy
 3. Kapcsoljuk be a központot
 4. Tartsuk nyomva addig amíg a központ nem add hangjelzést, hogy sikerült a reset
 5. Ezután újra felvehető Hik-Connectbe

 Az érzékelőket is, ha egyszer hozzá adtuk a központhoz és azt resetelni kell ilyen formában, akkor az eszközöket is resetelnünk kell hiszen már valahova ők fel voltak tanítva. Ugyan az a metódus, csak itt a tamper gombot kell nyomva tartanunk. Az applikáció ebben magyarul vezeti a felhasználót amennyiben szükséges.

 • Fontos!  Amennyiben a központot eldugjuk és csak mobil applikációval szeretnénk használni az eszközt kezelő nélkül ajánlatos, kártyát (távirányítót) is feltanítani mobil vagy applikációs hiba esetén. Így minden esetben ki tudjuk riasztani a központunkat. A teszt során az applikáció működésével nem volt probléma, de érdemes mindenre felkészülni. 

2.         A termék ismertetése


 Az AxHub-ot cseréli le a jövőben az AxPro termék család, amely nemcsak teljesen új dizájnt kapott, de újfajta vezetéknélküli kapcsolatának köszönhetően a régi AxHub érzékelők nem lesznek kompatibilisek az AxPro érzékelőivel!  

A Pro központban 2 chipet helyeztek el az egyik a Tri-X ami az érzékelőket hívatott fogadni míg a másik a Cam-X ami a „PirCam” videójelét fogadja így osztva meg az erőforrásokat, hogy meg hatékonyabb legyen az eszköz.Image Placeholder

A Központból jelenleg kettő variáció érhető el DS-PWA96-M-WE és DS-PWA64-L-WE. Megtévesztő de az M-es a nagyobb központ míg az L a kisebb. A lenti táblázatban a fő különbségeket szedtem össze, hogy könnyebb legyen az összehasonlítás. 

 

DS-PWA64-L-WE.

DS-PWA96-M-WE

maximum ki és bemenet

64

96

hangjelzők

4

6

távirányítók

32

48

jelismétlők

2

4

kártyák

32

48

IP kamera csatolás

0

4*7 másodperc

felhasználó

30

46

Terület

16

32

Beépített kártyaolvasó

nem támogatott

támogatott

Beépített GPRS

támogatott

nem támogatott

Beépített 3G/4G

nem támogatott

támogatott

SIM kártya foglalat

Egy

Duál

 

Image Placeholder

2. ábra Főbb specifikációk3.       Fizikai jellemzők

3.1 Központ    

 A központ dobozában 1 db tápkábel található az akkumulátor már be van építve így a hátsó fedél, amit 2 csavar tart, eltávolítása után sem látjuk. Az akkumulátor 4520 mAh, ami a valóságban 13 órát bír ki, úgy hogy napközben folyamatosan ki-be riasztottam, és a központon bekapcsolva volt a hang visszajelzés is. A hátsó burkolat 4 csavarral tudjuk a falhoz rögzíteni, ebből 1db a tamper résznél van, ha leszakítanák a falról. A központ aljára helyezték a hangszórót is. Az eszköz a teszt során nem melegedett fel csak minimálisan.

A központon felül állapotjelzők találhatók, amik az eszköz állapotát jelzik vissza. Ez a funkció kikapcsolható rajta, így, ha valakit zavar el tudja tüntetni.
Elől található még egy kártya olvasó de ez csak a nagy központban van. A kicsi 64-esben nincs. A kártyák Mifare-esek lehetne NFC/ ugrókódott nem tud sajnos az eszköz, így telefonon található NFC segítségével nem tudjuk használni. A szetthez alaptartozék 3db kulcstartós tag.
Amennyiben történik riasztás és haza érünk, a központ a hatástalanítás után szépen felsorolja azokat az eseményeket amik történtek az éles állapot alatt. Így ha nem olvastuk az applikáción akkor is kapunk róla információt ezt akár rögtön lehet törölni a riasztás törlése gombbal, vagy ha a távírányitóra ez fel van tanítva valamelyik funkció gombra. (lásd majd lentebb)

 

 Image PlaceholderImage Placeholder

 

3.2  Tesztelt  Eszközök

DS-PDP15P-EG2-WE

A mozgásérzékelő nem túl kerekített formájú, lencse tetején helyezkedik el a LED, ami csak riasztáskor ad nekünk visszajelzést, vagy séta teszt során. A hátulját eltávolítva csak egy bekapcsoló gomb, tamper kapcsoló fogad minket és az akkumulátorok helye (CR123), a gyári csomagolás ezt tartalmazza. A dobozban adnak 2-oldalú ragasztót is, ami jó minőségű igen erős. Ennek ellenére, ha lehet inkább fúrjuk fel az érzékelőt, mivel a ragasztó hosszú távon elöregedhet.

Néhány fontosabb specifikáció:

 • Érzékelési tartomány: 15m / 85.9°
 • 30 kg kisállatvédelem
 • Maga alá lát kisállat védelem alatt is
 • 5 éves akkumulátor élettartam gyártó ígéreté szerint.
Image Placeholder

 

Létezik még dual érzékelő is, ami 12m érzékelési távolsággal rendelkezik, emelet függöny karakterisztikájú PIR és üvegtöréssel egybe épített PIR érzékelők is érkeznek majd az AxProhoz.

DS-PK1-E-WE Kezelő

 A kezelő forma világa lekerekített viszont semmiképpen sem mondanám vékony kialakításnak.  A kezelő egyelőre csak fehérszínben érhető el és kártya olvasót nem tartalmaz így csak kóddal tudunk nyitni zárni, amit a felhasználónál adhatunk meg. Vagy 4 vagy 6 számjegyűnek kell lennie ezt mi választjuk ki. Illetve megadhatunk kényszer kódot is, amivel néma riasztást is tudunk küldeni a távfelügyeletnek, ha be van kötve a riasztó. A LEDek megvilágítása elég erős és gyorsan feléled a kezelő.

Funkciók:

·         Pánik riasztás, Tűz riasztás, Orvosi riasztás gombbal

·         Kényszerkód lehetőség.

·         Riasztási státusz LED visszajelzéssel

·         Kimenetek vezérlése Lámpa ikon

·         1200m gyári hatótáv

Image Placeholder

DS-PKF1-WE Keyfob

A távirányító nem túl robosztus lekerekített szép kialakítású a gombok egy matt, kicsit gumírozott műanyagot kapott, kellemes tapintású, hosszabb távon viszont lehet vonzani fogja a piszkot. A gombok felett nem látni, de egy LED található. A gyártó a hatótávra 900m mond. Leteszteltem 3 emelet vasbeton szerkezeten keresztül simán átment a jel.
4 darab gomb található rajta egy teljes riasztás, egy hatástalanítás és alul kettő funkció gomb, amiket szabadon konfigurálhatunk:

Funkciók, amiket hozzá tudunk rendelni:

 • Letiltás
 • Adott helyen marad
 • Hallható pánikriasztás
 • Csendes pánikriasztás
 • Riasztás törlése
 • Élesítési állapot ellenőrzése
 • Csendes orvosi riasztás
 • Audible medicle alarm (Hallható orvosi riasztás)
 • Ezenfelül lehet gomb kombinációt is beállítani, ha további funkciót akarunk. Például:
 • 1 Kulcs + élesítés: Hallható pánikriasztás (vagy a fent említett funkciók egyike)
 • 2 Kulcs + hatástalanítás: Csendes pánikriasztás (vagy a fent említett funkciók egyike)
 • Stb.
Image Placeholder

 

DS-PDEBP1-EG2-WE pánikgomb

 Hordozható kivételű, amely nyakba is akasztható, a gomb lenyomása nem nagy utat jár be finoman kattan alig érezhetően, de kevés visszajelzéssel. A riasztás elküldése pillanatában a gomb körül kör pirosra vált. Be lehet állítani az eszköz beállításainál, hogy akár 2-szeri megnyomás után küldje csak el a riasztást ezzel is megakadályozva a véletlen riasztásokat. Az eszközt nem csak pánikjelzőnek ajánlja a gyártó, hanem időseknek is úgymond, ha baj van (egészségügyi vagy más) tudjanak küldeni akár a családnak, távfelügyeletnek riasztást.

Image Placeholder

DS-PDMC-EG2-WE nyitásérzékelő

 Hasonló az előző szériás kialakításhoz, viszont rajta is elhelyeztek egy bekapcsoló gombot és ugyan úgy QR kóddal lehet felvenni az eszközt. Hatótávolságban ugyan annyit tud, mint a sima mozgásérzékelők, erősítő nélkül. Az előlapi LED-et ki tudjuk. Ami plusz jó dolog az érzékelőben, hogy 2- vezetékes bemenete is van, amit lehet NC vagy akár NO-ra is állítani. A ki belépési késleltetés akár 10 perc is lehet, ha szeretnénk. Felületre szerelhető kivitel, süllyesztett egyelőre nem jön.

Egy elfordítási hiba van az applikációban, ami

·         Élesítve maradás késleltetési idő. (stay home delay) otthonmaradás esetén belépési késleltetést lehet itt állítani.


Image Placeholder