Tudástár - Hikvision kaputelefon és CCTV rendszer integrálás

Hikvision kaputelefon és CCTV rendszer integrálás

Hikvision kaputelefon integrálása Hikvision kamerarendszerrel

A kaputelefon rendszerhez hozzáadhatjuk a hálózatunkon lévő IP kamerákat, rögzítőket.

Fontos, hogy csak Hikvision eszközöket tudunk hozzáadni, maximum 16 csatornát és egyszerre csak egy kép jeleníthető meg, az is egy meghatározott ideig, azaz a beltéri készülék nem alkalmas folyamatos megfigyelésre, ez csupán egy betekintő eszköz.

Amennyiben második generációs az eszközünk és a V2.0.8 b191023-nál frissebb firmwaret használunk, úgy lehetőség nyílik Onvif alapon is kamerákat hozzárendelnünk a beltérihez.

A beltéri csak és kizárólag h.264-es kódolást kezeli, ha a kamera felbontása túl nagy akkor a beltéri automatikusan a substreamet kéri le a kameráról, így fontos, hogy mind a substream mind a mainstream esetében a kódolás h.264-re legyen állítva, különben a kép nem fog megjelenni.

A beltéri egységek kezelő felületén is elérhető ez a funkció, de az iVMS-4200-ból is könnyedén programozható.

Az eszköznevét az IP címet az RTSP Portot az eszköz felhasználónevét és jelszavát kell megadni.

Rögzítő felvételekor az egyes csatornákat is ki lehet választani, amit szeretnénk hozzáadni, ehhez a megfelelő csatornaszámot kell beírni, a „Camera No.” mezőbe.

Image Placeholder 

A kaputelefon kameráját rögzítőbe is fel lehet venni. A kaputelefon kameráját csak folyamatosan lehet rögzíteni, kivéve azokat a típusokat, amik rendelkeznek beépített mozgásérzékeléssel (pl. DS-KB8112-IM típus).