Hikvision eszközök megfelelő idő paraméterek beállítása
A Hikvision eszközök megfelelő működéséhez kiemelten fontos a megfelelő idő beállítás. Egy utólagos  kiértékelés során a videófolyamban elhelyezett időbélyeg megjeleníti a felvétel pillanatában aktuális dátumot és időt, ami megadja, hogy egy adott cselekmény pontosan mikor történt, vagy nagyobb rendszer, több kamera esetén, hogy az egyes cselekmények egymáshoz képest mikor történtek. Mindezek miatt elengedhetetlen, hogy a videómegfigyelő rendszer idejét a lehető legpontosabban konfigurálja, annak minden egyes eleme a tényleges pontos időhöz legyen szinkronizálva.
Kifejezetten javasoljuk a videó-megfigyelő rendszerének megbízható NTP szerverhez való szinkronizálását. Lehetőség van magukban a kamerákban elvégezni az időbeállításokat, vagy ha ezek NVR-hez vannak csatlakoztatva, akkor elegendő csak az NVR-t megfelelően konfigurálni.
 

Időbeállítások elvégzése

 
1. Mindenekelőtt meg kell tudni az NTP időszerver IP címét, melyhez szinkronizálni szükséges, vagy ha nincs ilyen, akkor találni egy megbízható publikus NTP szolgáltatót, pl. pool.ntp.org, vagy time.google.com. Az NTP szolgáltatás UDP protokollt használ és alapvetően a 123-as porton kommunikál egymással az NTP szerver és kliens.
2. Miután ez megvan, webböngészőn keresztül lépjen be a NVR-ébe / kamerájába.
3. Belépés után nyissa meg a Beállítások/Rendszerbeállítások/Időbeállítások felületet.
 

0d7f5444-46ff-43c1-a3cc-f8fadbd4b55d

4. Miután belépett, először az időzóna melletti legördülő menüből válassza ki a telepítési helynek megfelelő megfelelő időzónát.

c4ab5420-aeb6-44dd-a6d6-eceba39e57a9

5. Az időzóna beállítása után az alatta lévő NTP beállításoknál először engedélyezze azt (jelölje ki, hogy NTP), majd adja meg a szükséges adatokat, azaz a szerver címét, a port számát, és az időközt (az időközzel adja meg, hogy milyen gyakorisággal végezze el a rögzítő vagy a kamera az időszinkronizálást- javasolt: 30-60 perc).

ed54481a-4ca1-43c6-9d4a-49d6a1e42193
6. Ha ezek megfelelően beállításra kerültek, akkor a mentés után az időnek automatikusan frissülnie is kell.
 

Nyári időszámítás (DST – daylight saving time) beállítása

Ugyan ezen a felületen maradva, az NTP beállítások alatti található a nyári időszámítás beállítása.

1. Első lépésben engedélyezze a DST funkciót (jelölje ki, hogy DST engedélyezése).
2. Majd adja meg a nyári időszámítás kezdetének, valamint a nyári időszámítás végének az idejét, továbbá a DST eltolódásnál adja meg az időeltolás mértékét.
7a20d307-8be8-4a27-ac25-a4f3b93e90e7

Kamera időszinkron beállítás

IP kamerás rendszerben lehetőségünk van arra, hogy a DST és NTP beállítást ne kelljen minden kameránál beállítani, hanem ezeket a rögzítőről lekérje. Ezt engedélyezhetjük a kamera hozzáadásnál, illetve a Rendszer\Kamera beállítás menüben egy kamerát kiválasztva a Módosít gombra kattintva.
A megjelenő menüben engedélyezzük az IP-kamera időszinkronizálása gombot.
ea1a3399-a3b4-4bb4-a350-a5bac108b205