Hikvision eszközök webes felület elérésének bemutatása Mozilla, Internet Explorer és IETab segítségével

Microsoft Edge

A kamera képeit megtekinthetjük a Microsoft Edge böngésző segítségével. Azonban ahhoz, hogy a képek megjelenjenek, szükséges egy beállítást módosítanunk. A Microsoft Edge böngésző ugyanis alapértelmezetten nem támogatja a Hikvision kamera által használt technológiát, ezért engedélyeznünk kell az oldal betöltését Internet Explorer módban. Ez azt jelenti, hogy a böngésző úgy viselkedik, mintha az Internet Explorer lenne, amely régebbi, de kompatibilis a Hikvision kamerával. Az Internet Explorer mód engedélyezéséhez a következő lépéseket kell követnünk:

  1. Nyissuk meg a Microsoft Edge böngészőt és írjuk be a Hikvision kamera IP címét vagy webcímét.
  2. Kattintsunk a jobb felső sarokban található három pontra, majd válasszuk ki a Beállítások menüpontot.
  3. A Beállítások ablakban válasszuk ki az alapértelmezett böngésző menüpontot az oldalsávon, majd a Kompatibilitás az Internet Explorerrel menüpontot.
   1
  4. Webhelyek Internet Explorer-módban (IE-módban) való újbóli betöltésének engedélyezése menüpontnál állítsuk át a "Engedélyezés"-re

  5. Indítsuk újra a böngészőt!
  6. A megjelenő ablakban írjuk be vagy illesszük be a Hikvision kamera IP címét vagy webcímét, majd az Újrabetöltés az Internet Explorer üzemmódban lehetőségre.
   2

Mozilla Firefox

Mozilla 51-es verzió

 
A Mozilla és Hikvision eszközök pluginjei egészen az 51-es verzióig támogatták hiba nélkül. Ezért amennyiben Mozilla Firefoxot használ úgy érdemes az 51-es verziót telepíteni. Telepítéskor válassza az egyéni telepítést és a Maintenance Service modult ne telepítse! Első indításkor kapcsolja ki az Automatikus frissítést! Amennyiben újabb verziójú böngészővel rendelkezik lentebb vannak példák a plugin kijavítására.
 
Amennyiben még sem szűnik meg a hiba, nincs élőkép javasolt más böngésző használata.
 
51-es verzió letölthető honlapunkról. LINK
 

Plugin futtatása a Firefox 52, 53, 54 verzióval

 • Frissítést követően nyisson egy új ablakot a böngészőben.
 • A címsorba írja be a következőt: „about:config” (idézőjelek nélkül) majd nyomjon Enter-t.
 • A megjelenő oldalon kattintson az Elfogadom a kockázatot gombra.
5ffaba05-6598-4936-b93c-7447b669e2d5
 • Kattintson jobb egérgombbal bármelyik sorra, a legördülő menüben az Új, majd a Logikai gombra.
866f6b61-ffa5-43da-8abd-9173d50083b6

 

 • Az előugró ablakba illessze be a következő szöveget: „plugin.load_flash_only” (idézőjelek nélkül), majd nyomja meg az OK gombot.
866f6b61-ffa5-43da-8abd-9173d50083b6
 • Az ismételt előugró ablakban állítsa az értéket false-ra.
37b6d059-bf6d-4cab-aa91-947c97ef02c3
 • Indítsa újra a böngészőt.
 • Újraindítást követően, ha a böngésző felkínálja ismételten a plugin telepítését (miután meghívta a Hikvision eszközt), fogadja el és telepítse.

 Amennyiben újabb Mozilla verzióval rendelkezik abban az esetben plugint az eszköz első meghívása után kell telepíteni amit a fejléc jobb felső sarkában kínál fel.

807045e2-781f-403e-88e1-e714b4d633fc
 

 

 
 

 IE tab

 
Másik elérési mód Chrome-on keresztül IE tab telepítése ami egy Internet Explorer tabulátor. Ezt a beépülő modult külön kell telepíteni a Chrome webáruházából. LINK A telepítés után mindig el kell indítani egy külön fülön a beépülő modult. Amennyiben az Chromeban már beléptünk az eszköz menüjébe, az ikonra kattintva automatikusan megnyitja az ablakot. Ilyenkor kilök minket a menüből és új belépésre lesz szükségünk!
 
807045e2-781f-403e-88e1-e714b4d633fc

 

 
 

Internet Explorer

 
Alap esetben egy IE-vel is eltudjuk érni az eszközöket, hiba nélkül főleg, ha azok régebbi eszközök. Ugyan úgy a böngészőbe az eszköz IP címét meghívva elérjük. 
Fontos viszont, hogy IE van pár hibája  ami ismeret. 
 • Plugin telepítése után sem jelenik meg az élőkép.
 • Mentett felvétel nem elérhető a kijelölt cél mappában.
Amennyiben ezek a hibák fenn állnak más böngésző használata a javasolt.