INT-KSG2R modern megjelenés, egyszerű kezelés

Paraizs Attila Apr. 17. (Frissítve: 1 hónapja) 4 perc olvasás

A Satel kezelőit gyakran vádolják meg azzal, hogy esztétikai szempontból nem képviselnek egy kellően magas szintet és egy lakásban nem a szoba éke, inkább a szoba réme a kezelő.

Szó, ami szó tagadhatatlan tény, ha már valaki nem tartja szépnek a ’80-as ’90-es évek dizájn világát, akkor a Satel alsókategóriás kezelők nem lesznek a kedvencei.

Az elérhető legolcsóbb, legegyszerűbb kezelő, INT-KLCDS

Viszont, ha a kezelő nyújtotta esztétikai élmény magasan helyezkedik el a prioritási listán, akkor is van lehetőség a Satel palettájáról választani és a gyártó minden alkalommal, amikor egy új kezelőt megjelentet a piacon próbál az aktuális trendekhez idomulni.

INT-KSG új kezelők

Ennek kapcsán esett át egy ráncfelvarráson az INT-KSG kezelőcsalád. A kezelő megjelenése letisztultabbá vált, a gombokat átrendezték, a mérete csökkent, hiszen az előzőt túl nagynak találták az ügyfelek, ugyanakkor a kijelző mérete ugyanakkora maradt, tehát továbbra is egy „nagy” felbontású LCD-vel van dolgunk, ahol többlet információt jeleníthetünk meg, a saját igényeink szerint.
Pl. könnyedén kijeleztethetjük a zónák, partíciók, kimenetek állapotát, vagy épp hőmérsékleti adatokat.

A bal oldalon a régi INT-KSG-B, míg a jobb oldalon az új INT-KSG2R-B kezelő látható, a fekete változaton túl elérhető fehér színű kivitel is

A kezelő 3 mérnökök által kedvelt újdonsága

  • Ez az első Satel kezelő, ami már MiFare kártyák olvasására is képes (lesz -2024-től-).
  • A kezelő nem csak az integra központokkal, de akár Perfecta központokkal is képes együttműködni
  • Támogatja a gesztusok használatát.

Az utolsó pontra viszont egy kicsit mélyebben reflektálnék, mivel a gesztusvezérlésre valószínűleg az első felmerülő gondolat az, hogy a makrókat tudjuk ily módon elindítani, de nem így implementálta a funkciót a gyártó, ehelyett az iránygombokat szüntette meg, így a menüben történő léptetésre tudjuk használni az ujjunk heves húzási mozdulatait. Ez a gesztusvezérlés közel áll a mobiltelefonok megszokott kezeléséhez, így könnyen elsajátítható, könnyebbé teszi az eszközök vezérlését, ami kiemelten fontos, hogy a felhasználók ne idegenkedjenek az eszköz használatától.

Az új INT-KSG termékcsalád jól mutatja, hogy a Satel-nél is találunk modern megjelenésű kezelőket és követik a legújabb biztonságtechnikai trendeket, annak érdekében, hogy a behatolásjelző eszközöket használók esztétikus és könnyen kezelhető termékeket választhassanak.

Friss bejegyzések