Hikvision TandemVu DS-2SE7C432MWG-EB/26(F0) PTZ kamera teszt

Tóth Krisztián Apr. 20. (Frissítve: 4 hete) 5 perc olvasás

TandemVu és ColorVu együtt

A TandemVu sorozat egy hatalmas generációs ugrást jelent az eddig megszokott PTZ kamerákkal szemben, mivel több objektívet integrálnak egy kamerába, ezek szinergiája egyszerre nyújt panorámaképeket nagy kiterjedésű helyszínekről és részletes, nagyított nézeteket. A ColorVu technológia színes képet biztosít éjjelente egy fix, F1.0 objektívvel, amely a lehető legtöbb fényt engedi be a DarkFighter érzékelő pedig pásztázás, döntés és zoomolás esetén az élénk részletekért felel gyenge fényviszonyok mellett is.

Funkciók

  • 6MP-es felbontás (3632 × 1632) a panoráma csatornán (2db objektív által biztosított kép összeillesztve) 180° vízszintes látószöggel
  • 4MP-es felbontás (2560 × 1440) a PTZ csatornán
  • 32x optikai zoom, 200m-es IR távolság és 30m-es fehér fényű megvilágítás
  • Hangszóró és mikrofon a kétirányú kommunikáció biztosítására.
  • Az AcuSense technológia az emberi és jármű által kiváltott mozgások osztályozására, továbbá támogatja az arcfelvételt a mozgásban lévő arcok felismeréséhez, rögzítéséhez és kiválasztásához.
  • Smart Tracking 3.0 

Mérnöki teszt

Az okos kamerarendszerek fejlődése meghatározó szerepet játszik a modern biztonsági megoldások terén. A tesztjeink alapján megállapítható, hogy az új technológia jóval túlmutat az eddig megszokott megoldásokon, különösen, amikor a fix és PTZ kamerák együttműködéséről van szó. Az új 180 fokos kameraobjektív alkalmazása egyetlen kamerában lehetővé teszi a széles látómező és a részletgazdag felvételek együttes rögzítését, jelentősen megkönnyítve ezzel a telepítés folyamatát.

A két különböző objektív funkciói egymást tökéletesen kiegészítik, és a panoráma összekapcsolás funkcióval kombinálva egy olyan komplex megoldást teremtenek, amely a hagyományos rendszereknél jóval hatékonyabb. A Smart Tracking 3.0 funkció különösen kitűnő eredményeket hozott a parkolónkban történő tesztek során. A fix objektív által biztosított vonalátlépés a AcuSense személy és jármű detektálásával kombinálva lehetővé tette a célfelismerés pontosítását, amit a PTZ kamera tökéletesen követett a megadott időtartamig.

Az új technológia további előnye az intelligens riasztási funkciókban rejlik. A hangszóró és a fehér fény használata a célfelismerés során lehetővé teszi, hogy akár 30-40 méteres távolságból is hatékony riasztást generáljon, ezáltal növelve a biztonságot és a kamerarendszer hatékonyságát.

Az új generációs kamera technológia tehát az innováció és a funkcionalitás tökéletes összhangját hozza magával. Az eddig megszokott rendszerekhez képest jelentősen fejleszti a telepítési és működtetési folyamatokat, valamint a biztonsági funkciókat. Az új 180 fokos objektív technológia és a Smart Tracking 3.0 követési képességek révén egyértelműen hatékonyabb és intelligensebb kamerarendszereket kínál a Hikvision.

Friss bejegyzések