Hikvision napelemes megoldásai

Kocsis Zoltán May. 7. (Frissítve: 2 napja) 9 perc olvasás

A Hikvision bővíti a napelemes megoldásokat a megbízható, hálózaton kívüli védelem érdekében

Az elszigetelt területeken és az ideiglenes, önálló felépítményekben gyakran nincs áram és internetkapcsolat. A Hikvision ezeken a helyeken is egyszerű, praktikus és költséghatékony módon, napelemes megoldásokkal segít megőrizni a biztonságot. A portfólió 4G napelemes kamerakészletet, vezeték nélküli bridge-et és mobil napelemes biztonsági tornyot tartalmaz.

A vidéki és távoli területeken az infrastruktúra gyakran fejletlen, aminek a fejlesztését a hosszú kiépítési idő és a magas költségek akadályozzák. Ezért ezeken a helyeken gyakran nincs elektromos hálózat vagy szélessávú internetkapcsolat, ami megnehezíti, időigényessé és költségessé teszi a hagyományos biztonsági rendszerek telepítését.

Ezenkívül számos helyszínen van szükség ideiglenes biztonsági védelemre, például építkezések, útkarbantartási projektek, szezonális rendezvények, eseményirányítási létesítmények stb. esetén. Ezek közül sok az internethálózaton kívül eső helyszíneken és körülmények között található. Mi több, amint a munka vagy az esemény befejeződik, a biztonsági berendezésre már nincs szükség.

Ezen kihívások kezelésére a Hikvision létrehozta a napenergiával működő megoldásait:

1) 4G napelemes kamerakészlet vidéki területek számára

Ez a rendszer egy napelemből, egy tartókonzolból, egy akkumulátormodulból és magából a kamerából áll, amely jelenleg kétféle tárolási lehetőséggel, 256 GB és 1 TB kapacitással kapható. Ideális megoldás minden olyan helyen, ahol a 4G szolgáltatás elérhető, de hiányzik a vezetékes internet, például mezőgazdasági területeken, halastavaknál, autópályákon, városi vízi utakon és más helyeken.

2) Vezeték nélküli bridge elszigetelt területekre

Ez a megoldás kiválóan alkalmas olyan távoli helyeken, ahol a 4G jel gyenge, és az adatátviteli költségek túl magasak, például természetvédelmi és hegyvidéki területeken. Egy napelemes kamerakészlet (vagy egy napelemes készlet és egy kamera) és egy vezeték nélküli bridge kombinációja megfelelő vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosíthat ezeken a földrajzi szempontból kihívást jelentő területeken.

3) Mobil napelemes biztonsági torony ideiglenes helyszínekre

A mobil napelemes biztonsági torony egy mobil toronyból, vezeték nélküli bridge-ből, hálózati kamerákból, egy NVR-ből és egy hálózati hangszóróból (opcionális) áll, és a jobb mozgathatóság érdekében pótkocsira szerelhető. Ez a megoldás ideális ideiglenes biztonsági rendszerekhez, ahol a pótkocsik gyorsan a helyükre vontathatók külön áramforrás nélkül. Az ilyen típusú konstrukciók előnyeit élvezhetik például a szabadtéri parkolók, az eseményirányítási létesítmények, az építkezések, az olaj- és gázüzemek, valamint a szezonális kulturális rendezvények.

Ezek a napenergiával működő termékek és megoldások számos előnnyel rendelkeznek:

  • Gyors és problémamentes telepítés – A Hikvision napelemes kamerakészleteit úgy tervezték, hogy könnyen telepíthetők legyenek, így a telepítéshez nincs szükség műszaki ismeretekre vagy szakmai segítségre. A saját áramforrással és internetkapcsolattal rendelkező kamerák bárhová telepíthetők kábelek vezetése nélkül, így a telepítési folyamat gyors, egyszerű és költséghatékony.

  • Rugalmas elrendezés a telepítés során – A napelemes készlet számos eszközt képes megtáplálni, így mindenféle elvárásnak megfelel. A parkolókba telepített, napenergiával működő ANPR-kamerák felismerik a rendszámtábla karaktereit, és az információt a back-end eszközön összehasonlítják a beléptetési „szabályokkal”. Széles, nyitott kültéri területeken a Hikvision napenergiával működő PT kamerái a teljes látómezőt rögzíthetik, míg olyan alkalmazásoknál, ahol az esemény utáni vizsgálathoz közeli felvételekre van szükség, a napenergiával működő PTZ kamerák folyamatos felügyeletet biztosítanak és a konkrét és lényeges részletek megtekintéséhez szükséges zoomolásra használhatók.

  • 0-24 órás biztonsági védelem, bármilyen időjárási körülmények között – Az elszigetelt területeken gyakran nincs éjszakai fény. A Hikvision ColorVu technológiával ellátott, napenergiával működő kamerái tiszta képet biztosítanak ezeken a rendkívül sötét helyszíneken, akár 8 MP felbontású színes képalkotással. Víz- és porálló házaikkal pedig ellenállnak a kedvezőtlen időjárási körülményeknek, például a rendkívül alacsony hőmérsékletnek, az erős szélnek és a heves esőzéseknek.

  • Költségtakarékos és környezetbarát megoldás – A csak egyetlen napelemet igénylő, önálló berendezés akár 7 napig is működik egyetlen akkumulátortöltéssel, ami jelentős költségmegtakarítást jelent az ügyfelek számára. Ezenkívül a tiszta és megújuló energiával működő napelemes kamerák nemcsak az üzemeltetési költségeket csökkentik, hanem a szénlábnyomot is mérséklik, így pozitív hatást gyakorolnak a fenntarthatóságra.

 

Friss bejegyzések