Disztribútor a komoly feladatokhoz

RIEL csapat May. 7. (Frissítve: 1 hete) 7 perc olvasás

A RIEL név jól ismert a biztonságtechnika világábanelkötelezettséget, szakmaiságot és a különleges feladatok iránti elhivatottságot is jelent. Örömmel szolgáljuk ki telepítő és rendszerintegrátor partnereinket a hétköznapi munkákhoz szükséges eszközökkel, de felcsillan a szemünk, amikor valami különleges feladattal keresnek meg bennünket. Nézzünk ezekre néhány példát:

Nagy csatornaszámú, elosztott videórendszerek kialakítása

Mérnökeink előkészítésével és támogatásával sikerült rendszerintegrátor partnereinknek megvalósítani több, ezer csatornát meghaladó, országos videórendszer kiépítését. A Hikvision HikCentral központi felügyeleti szoftvert alkalmazó projektekben léptük át egy telephelyet érintően először az 1 Petabite (azaz 1000 Terabite, azaz 1000 x 1000 Gigabite) háttértárat, vagy értük el egyik államigazgatási felhasználónál az 1000, másik, banki felhasználónál a 3000, majd egy harmadik szervezetnél a 10 000 kamerás rendszerméretet.

A Hikvision HikCentral szoftver megbízhatóan kezeli a tengernyi adatmennyiséget, biztosítja az országos hozzáférést, skálázhatóságát, és lehetőséget nyújt tűzjelző-, beléptető- vagy behatolásjelző rendszer integrációjára.

 

Egyedi kiértesítő rendszer

Egyik büszkeségünk a Rikkancs vészhelyzeti kiértesítő rendszerünk, amit államigazgatási szervek számára fejlesztettünk ki. Ezzel a megoldással azonnal értesülhetnek a szervezet tagjai válsághelyzetekről, így lehetővé téve a gyors és hatékony reagálást. Jól paraméterezhető, személyre szabható, különböző beléptetőrendszerekkel együttműködő rendszerről van szó, ami telefonos, sms-es, SIP-es vonalakon tud párhozamosan számos csatornán értesítést indítani.

 

Kihívást jelentő kerítésvédelem

A kihívások nem állnak meg a kapuban; egyik legizgalmasabb területünk a kerítésvédelem. Kiemelkedően hatékony megoldásokat szállítunk olyan helyekre, ahol nagy jelentősége van az objektum perimétervédelmének.

Több tucat naperőműhöz szállítottunk Hikvision hőkamerákat, amik nagy érzékenységüknek és fejlett analitikai képességeiknek köszönhetően biztosítják a területet télen-nyáron, esőben, ködben és hóban. Hőkamerával akár 200-250 méteres telepítési távolságot is elérhetünk, minimalizálva az infrastruktúra kiépítésének költségét.

Akár tíz-húsz kilométeres távolságokon is méteren belüli pontossággal tudjuk a kerítés védelmét biztosítani a SIEZA Peridect+ rendszerével. A könnyen telepíthető, piezoelektromos elven működő, redundáns rendszerbe szervezhető megoldás nemzetközi színtéren is bizonyított, mindenféle kerítéstípussal használható, és hatékonyan integrálható kamerarendszerekkel.

 

Nemzetközi operáció támogatása

Multinacionális vállalatoknak kulcsfontosságú a nemzetközi operáció megfelelő felügyelete és biztonsága. A RIEL által forgalmazott  WinGuard felügyeleti megoldással olyan technológiát biztosítunk, amely lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy hatékonyan és integráltan kezeljék különböző alrendszereiket. A WinGuard egy PSIM+ szoftver, ami azt jelenti, hogy a biztonságtechnikai mellett épületfelügyeleti, kommunikációs és IT alrendszerek is egy felületen kezelhetők. Egyik összetettebb itthoni telepítésnél nyolc gyártó kilenc alrendszerét szerveztük egybe: videórendszer, beléptetőrendszer, behatolásjelzés, kerítésvédelem, kültéri védelem, személyi riasztó, belső kommunikációs rendszer, tűzjelző működik összehangoltan.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2023-ban már az Assa Abloy Incedo Business Pro (régi motorosoknak Seawing SIS) rendszer is az illesztett protokollok között van, sőt, már az első közös projekt is elindult.

 

Ha Te is különleges biztonságtechnikai feladatokkal szembesülsz, ne habozz, forduljon hozzánk! Mi, a RIEL-nél szeretjük a komoly feladatokat.

 

Friss bejegyzések