Ajax Waterstop és LightSwitch teszt

Tóth Krisztián May. 1. (Frissítve: 2 hete) 8 perc olvasás
Az Ajax termékek állandó innovációja kétségtelen, ezt bizonyítja az új Waterstop vízelzáró szelep is, ami akár 5 másodpercen belül elzárja a vizet ha a LeaksProtect vagy egyéb vízszivárgásérzékelő aktiválódik, illetve ha esetleg manuálisan szükség van erre. A másik újdonság pedig a Lightswitch kapcsoló, ami új dimenzióba helyezi a riasztórendszerek lehetőségeit.

Waterstop teszt

Release: WaterStop is available now for order

Amikor egy okos készüléket tesztelünk, a kialakítás és a funkcionalitás összehangolása kulcsfontosságú. Az általunk tesztelt okos vízszelep zárórendszer kiválóan bizonyította ezt a tényezőt a beszerelés során. A készülék tervezése úgy lett kialakítva, hogy maximalizálja a felhasználók kényelmét, és a teszt során tapasztaltuk, hogy valóban megkönnyíti a telepítést.

A rendkívül rugalmas kialakításnak köszönhetően a szelepelzáró motort négy irányban lehet felszerelni, ami jelentősen megkönnyíti a telepítési folyamatot. Ezenkívül a készülék három leggyakrabban használt csőátmérővel (1", 3/4" és 1/2") kompatibilis, így a különböző vízvezetékekhez való illesztés is könnyű feladat.

Az áramellátás terén is számos lehetőség áll rendelkezésre. A fix tápellátás (9 V, 2 A) mellett választhatjuk az előre beépített 4 × CR123A elemet, ha csak ritkán használjuk a rendszert. A készülékbe beépített túlhevülési védelem és biztonsági rögzítő is található, ami megakadályozza az illetéktelen eltávolítást és biztosítja a stabilitást. Még akkor is, ha leszereljük a szelepelzáró aktuátort, lehetőségünk van a szelep manuális zárására.

A hatótávolság tekintetében a gyártói ígéretek valóban beigazolódtak. A készülék hatótávolsága akár 1100 métert is elérhet nyitott terepen. Az alkalmazás segítségével pedig könnyedén hozzáadtuk a készüléket meglévő Ajax központunkhoz, és azonnal elkezdtük vezérelni, valamint szcenáriókat létrehozni vele.

Ez a tesztelt okos vízszelep zárórendszer egyértelműen a praktikusság és a kiváló funkciók ötvözete. A beszerelési és használati tapasztalatok alapján bizton állíthatjuk, hogy egy olyan eszköz, amely nemcsak könnyíti a mindennapi életünket, hanem a vízvezetékek biztonságának és vezérlésének új dimenzióját is hozza magával.

Lightswitch teszt

Lighting control with LightSwitch: Comfort and security in a touch

Ahogy a technológia fejlődik, új lehetőségek nyílnak a mindennapi életünkben való kényelmesebb és intelligensebb irányításra. Az Ajax intelligens kapcsolói, más néven Lightswitch, a riasztórendszerek világában új megvilágításba helyezik a felhasználói élményt. A hagyományos riasztórendszerekhez képest nemcsak megszokott funkcionalitásukat kínálják, hanem számos kényelmi és okosfunkciót is magukban hordoznak.

A Lightswitch-t több egységből tudjuk összeállítani. A készülék alapja mindig egy Lightcore egység, ezt lehet a különböző Button kapcsolóval és akár Frame kerettel összeilleszteni.

ajax lightswitch

A kapcsolók ergonomikus tervezése mellett a háttérvilágítás az egyik kiemelkedő tulajdonságuk. Ennek köszönhetően éjszaka is könnyedén és kényelmesen vezérelhetjük a rendszert, nem szükséges fényforráshoz nyúlni, ami különösen előnyös éjszakai felhasználás esetén. Az érintésérzékeny panel további előnyt kínál, hiszen a kapcsoló reakciókészsége mindössze 15 mm távolságig terjed, így akár kis mozdulatokkal is vezérelhetjük azt.

De mi teszi az Ajax intelligens kapcsolókat igazán különlegessé? A válasz az automatizmusokban rejlik. Ezáltal számos lehetőséged nyílik az otthonod vezérlésére és személyre szabására. Például, a kapcsolóhoz kötött eszközöket integrálhatod a riasztórendszerbe, és automatikusan működtetheted őket a rendszer élesítése vagy hatástalanítása során. Lekapcsolhatod a lámpákat, lehúzhatod a redőnyöket élesítés esetén, vagy éppen felkapcsolhatod és felhúzhatod azokat a hatástalanítás alkalmával. A garázskaput is könnyedén vezérelheted a kapcsoló segítségével.

ajax lightswitch

Az Ajax intelligens kapcsolók tehát nem csak egyszerű kapcsolók, hanem olyan eszközök, amelyek átformálják az otthonod vezérlését és a riasztórendszereid működését. Ezek a kényelmi és okosfunkciókkal felvértezett kapcsolók a modern technológia és a mindennapi élet összefonódásának kiváló példái, amelyek megkönnyítik és fejlesztik otthonod biztonságát és funkcionalitását.

Friss bejegyzések